söndag 29 juli 2012

Långritt Värmlandsnäs

Det började inte så bra. Getingbo i transporten! Vi skulle ta med hästarna ca 5 mil från gården för en härlig dagstur på Värmlands Näs fina sandvägar och fantastiska sandstränder. Vi fick hjälp av Gunvors man att fixa getingproblemet... sedan iväg på slingriga vägar för att få fika och info hos värdarna Ulf och Berit. Gästvänligt och mycket trevligt omhändertagande hela dagen. Som väntat när det gäller detta par. Stort TACK ännu en gång för det fantastiska arrangemanget!!

Vi blev till slut 8 ryttare och lika många ishästar. Blandade åldrar, 14 till 60+ och allt gick fint. Jag säger allt, trots att vädret inte var det allra bästa. Vi fick 13 mm regn och åska och dunder, men inget av detta kunde få våra glada, förväntasfulla sinnen på sämre humör. Bildbevis nedan!


Vi kom iväg kl 12,00 och rastade första gången vid Torserudsand. Här kom busiga Eðall på att man kan rulla sig i sanden trots sadel och sadelväskor på ryggen (han tog efter Annicas Fleygur som gjorde det 20 sek före) :)


Japp. Ni ser väl glädjen! Eðall var fantastisk, med mycket vilja och glädje i varje steg. Det här gillade han mycket! Så ock jag.


Gunvor och Grani var i form. Grani var största hästen i samlingen, och vilka långa steg han tar! Snabbaste galoppen för dagen kom från dem.



Gunvor och Annica avslappnade vid andra pausen för dagen. Lunch vid Ekorns långa sandstrand som inbjöd till en mycket tung galopp i det tröga underlaget.


Ulf och Berit trivs så klart på "hemmaplan".


Monica alltid lika glad. Gör så alla trivs. Hon och Dimmalimm från Isgård var först i varje töltsträcka. Kolla gärna på www.mormorsgarden.se


Alice och Inger med vackra stoet Bjarta (?). Förlåt, men vissa namn är svåra. Bjarta är silverbrun och 15 år. Intresserade alla valacker för dagen!


Eðall vid Ekorn. Vi stannade även till vid Villkorsberget innan vi vände tillbaka till gården.


Tänk att islandshästar kan ha så olika färger. Vackert!


Väl framme vid gården kl 17,00 var det eftersnack och solsken. Alla nöjda.


Berit och Gunvor på gårdsplanen med färgrik torpar-rabatt.

Sammanfattning: Välplanerat och väldigt fina vägar i skogen och i Vänerns närhet. Inte mycket grusväg/bilväg gjorde turen mycket trivsam oss alla.

Eðall klarade fint turen som tog 5 timmar inkl. 3 rastningar. Det här gör vi igen!

2 kommentarer:

  1. Härligt, Lotta! Man återupplever verkligen hela turen igen tack vare dina fina bilder:)! Som du skrev - detta gör vi igen! Jag ser redan fram emot det!
    Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var fantastiskt. OCH välordnat från början till slut, med bra hagar och kalasfina ridvägar. Vackra vyer och utsikter gör upplevelsen komplett. Ni har gjort det så bra, kan inte berömma er nog.
      Många fler turer ska det bli, kanske Borgvik nästa? :)

      kramar!

      Radera